Recept wortel/havermout koekjes

    Wat stop je er in? 
    250 gram fijne havermoutvlokken
    150 gram wortelrasp (of pulp van de juicer)
    100 gram mix van bijvoorbeeld rozijnen, cranberries, gehakte noten,

    zonnebloem- of pompoenpitten
    (skip de rozijnen en cranberries als je in Fase 1 zit van het EetLijn programma)
    2 rijpe bananen (in stukken)
    1 of 2 theelepels kaneel of koekkruiden

    1 of 2 eetlepels olijfolie *

    * Ik vond het beslag best droog, dus heb wat olijfolie toegevoegd. Je kunt ook wat water toevoegen.

    Hoe maak je het?
    Verwarm de oven op 165° C  (hete lucht. Electrisch: 180° C)
    Prak de bananen fijn en rasp de wortelen.
    Meng het  goed met de kruiden en roer dan de havermout er doorheen.
    Voeg de noten/zadenmix toe en meng/kneed alles goed door elkaar.
    Het moet uiteindelijk 1 grote bal worden.
    Maak dan ca. 15 kleine balletjes en druk deze in je handen al een beetje plat.

    Of leg ze op de de bakplaat met bakpapier en druk ze dan een beetje aan. 
    Ze mogen niet te plat worden, het zijn hoge koekjes.
    Het lijkt alsof ze uit elkaar gaan vallen, maar door het bakken blijft het toch één geheel.
    Bak de koekjes in ongeveer 20  tot 25 minuten gaar. Afhankelijk van je oven kan dit  wat korter of langer zijn. Controleer dit altijd tussendoor om verbranden te voorkomen.
    Deze koekjes worden krokant. Je kunt ze ongeveer 3 tot 5 dagen bewaren maar ook prima invriezen.

    Snoep met mate en eet per dag maximaal 2 koekjes.