Recept pindakaaskoekjes

    Wat stop je er in? 
    140 gram havermout of havermeel *
    40 gram pindakaas **
    20 gram rozijnen of gedroogd fruit (niet als je in Fase 1 zit van het EetLijn programma)
    2 rijpe bananen (in stukken)

    1 ei

    1 theelepel kaneel

    1 theelepel baking soda
    1 eetlepel appelazijn of citroensap

    * je kunt het ook half om half mengen met bijvoorbeeld spelt- of boekweitmeel.
    Let op: spelt is niet glutenvrij.

    ** het liefst pindakaas zonder suiker en zonder geharde vetten. Dus pindakaas met alleen maar pinda's als ingrediënt.

    Hoe maak je het?
    Verwarm de oven op 180°  (hete lucht, electrisch 200°)
    Prak de bananen, meng met  de pindakaas en het ei.
    Voeg daarna de droge ingrediënten toe en op het laatst de baking soda met de appelazijn of citroensap. Dit gaat bruisen. Meng dan alles goed door elkaar.
    Schep met een lepel ongeveer 12 bergjes op de bakplaat met bakpapier. Druk de bergjes een beetje plat met een vochtige lepel en probeer er zo rond mogelijke koekjes van te maken.
    Bak de koekjes in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar. Afhankelijk van je oven kan dit  wat korter of langer zijn. Controleer dit altijd tussendoor om verbranden te voorkomen.
    Deze koekjes blijven zacht. Je kunt ze ongeveer 5 dagen bewaren.

    Snoep met mate en eet per dag maximaal 2 koekjes.