Recept havermoutkoekjes


              Wat stop je er in?
              100 gr. havermeel *
                75 gr. boekweitmeel
                75 gr. hazelnootmeel * 
              1 ei
              1 rijpe banaan in stukken
              4 eetlepels kokosolie of 60 gr. roomboter op kamertemperatuur
              1 eetlepel kaneel of rauwe cacaopoeder

              2 of 3 eetlepels stevia poeder (ik gebruik altijd stevia van Greensweet)

              * havermout en ongebrande hazelnoten fijngemalen in blender of keukenmachine


              Hoe maak je het?
              Voeg alle ingrediënten in een kom en klop het tot een stevig beslag.                                    
              Verwarm de oven op 180
              º   

              Schep met een eetlepel bergjes op de bakplaat met bakpapier.
              Ik maak ongeveer 24 koekjes totaal op 2 bakplaten.
              Druk de bergjes plat met een vochtige lepel en probeer er zo rond mogelijke koekjes van te maken. Of hartjes. :)

              Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten gaar.
              Afhankelijk van je oven wat korter of langer, controleer dit tussentijds. 
              Ik zet mijn heteluchtoven meestal na 15 minuten op 150° omdat de koekjes
               anders te donker worden.
              Hoe dunner de koekjes, hoe krokanter ze zijn.

              Snoep met mate en eet per dag maximaal 2 koekjes.

              Odoo tekst en afbeelding blok