Recept curry met kip (4 personen)


              Wat stop je er in?
              1 grote ui
              1 teen knoflook
              kokosolie
              currypasta of currykruiden naar smaak
              2 blikjes kokosmelk 
              groenten naar smaak, bijvoorbeeld een mix van bloemkool, sperziebonen en wortel
              totaal minimaal 800 gram want veel groente is gezond!
              kipfilet in blokjes, ca. 200-250 gram



              Hoe maak je het?
              Bak de kipfilet gaar in wat kokosolie en 1 eetlepel currypasta.
              Houd dit apart in een schaaltje en voeg het later toe aan de curry.

              Snipper en fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel kokosolie en voeg weer 1 eetlepel currypasta toe.
              Voeg dan als eerste de groente toe die het langst moet koken.
              Het is handig om de bloemkool in hele kleine roosjes te snijden, de wortel in kleine plakjes etc. 
              Roer de groente goed om zodat het helemaal bedekt is met curry. Je kunt eventueel nog extra curry gebruiken.
              Voeg daarna de kokosmelk toe zodat het geheel voor driekwart bedekt is.
              Als het bijna gaar is dan kan de kip erbij om goed warm te worden.

              Lekker met basmati of pandanrijst,   plakjes banaan of komkommer.
              Naar smaak kun je er wat verse koriander bij serveren.

              In plaats van kip kun je ook runderreepjes gebruiken of tahoe in blokjes. De tahoe hoef je dan niet van te voren te bakken maar kun je rauw toevoegen en mee laten koken met de groente. Varieer ook met de groente, bijvoorbeeld zoete aardappel, peultjes, broccoli, paprika of wat jij lekker vindt.
              Hetzelfde geldt voor de kruiden. Houd je van pittig of minder pittig, gember of koriander? Probeer het uit met kleine hoeveelheden, toevoegen kan altijd nog. 
              Selamat makan!

              Tip:   Je kunt ook de groente van te voren alvast kort koken of stomen.

                

              Odoo tekst en afbeelding blok