Recept pepernoten


              Wat stop je er in?
              200 gr. amandelen of hazelnoten
              1 ei
              2 eetlepels plantaardige melk
              3 eetlepels gesmolten (en afgekoelde) kokosolie of roomboter
              1 eetlepel speculaaskruiden
              snufje Himalayazout
              eventueel naar smaak een theelepel vloeibare stevia


              Hoe maak je het?
              Maal de amandelen of hazelnoten tot meel.
              Meng alle ingredi├źnten door elkaar en kneed er een stevig deeg van.                                    
              Laat het deeg in de koelkast opstijven en verwarm ondertussen de oven op 180
              ┬║ 

              Rol ca. 80 balletjes ter grootte van een knikker en leg ze op een bakplaat met bakpapier. 
              Bak de pepernoten in ongeveer 30 minuten goudbruin (afhankelijk van je oven wat korter of langer). Even af laten koelen (lastig!) en ze zijn lekker knapperig.

              Tip:  balletjes draaien is veel werk. Je kunt ook het deeg uitrollen tot een lange sliert van ongeveer 1 vinger dik en snijd daar stukjes van ongeveer 1 cm af en laat (klein) kinderen rollen.

              Snoep met mate en eet per dag 1 portie = maximaal 12 pepernoten.

              Odoo tekst en afbeelding blok